Monipuolista palokuntatoimintaa Perniön, Teijon ja Särkisalon alueella

Perniön VPK tarjoaa aktiivista palokuntatoimintaa Perniön, Teijon ja Särkisalon seudulla. VPK:ssa toimii neljä osastoa, jotka takaavat jokaiselle toimijalle oman paikkansa ja tehtävänsä palokunnassa: hälytysosasto, nuoriso-osasto, veteraaniosasto ja tukiosasto. Tavoitteenamme on pitää koko palokunta aktiivisena.

 

Tarjoamme VPK-harrastukselle täydellisen elinkaaren, ja jäsenemme voivatkin olla mukana toiminnassamme 7-vuotiaasta elämänsä loppuun asti osastolta toiselle siirtyen. Monenkirjava toimintamme antaa myös mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä.

 

Muista, että voit halutessasi tukea työtämme myös kannatusjäsenenä. Tutustu toimintaamme tarkemmin ja kysy lisää!

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osastoomme kuuluu noin 60, iältään 7–17-vuotiasta nuorta. Osasto harjoittelee viikoittain pelastustaitoja, ja tavoitteena on ajan myötä hälytysosastoon siirtyminen.

 

Nuoriso-osaston tarkoituksena on mahdollistaa nuorille ilmainen ja hyödyllinen harrastus turvallisessa ympäristössä. Opetamme pelastustietoja ja -taitoja, unohtamatta jokapäiväisen elämän yleishyödyllisiä oppeja. Osa nuorista löytää harrastuksen kautta itselleen jopa ammatin.

 

Jokainen nuori on tervetullut mukaan nuoriso-osaston toimintaan sukupuoleen ja lähtötilanteeseen katsomatta. Palokuntaharrastus kehittää vastuuntuntoa, ja toiminnassamme pääsee kosketuksiin järjestyksen ja kurin kanssa – unohtamatta hauskanpitoa ja muiden nuorten seuraa. Nuorilla on mahdollisuus saada lisäkoulutusta leireiltä, kilpailuista ja muista tapahtumista.

 

Perniön VPK:n nuoriso-osastot kokoontuvat Perniön paloasemalla maanantaisin kello 18–20 ja Förbyn asemalla tiistaisin kello 18–20. Harrastus on maksuton, ja osastoon voi liittyä milloin vain. Nuorille järjestetään palokuntavarustus maksutta. Ota yhteyttä osastonjohtajaan tai tule paikalle seuraamaan harjoituksia!

 

Nuoriso-osaston yhteyshenkilö:

Noora Vainio, nuoriso-osaston johtaja

040 758 8614

nuoret@pernionvpk.fi

Hälytysosasto

Hälytysosastoon kuuluvat kaikki 18–65-vuotiaat jäsenemme, jotka osallistuvat palo-, pelastus- ja ensivastehälytyksiin. Perniön VPK:n hälytysosasto koostuu noin 60 hengestä, joista 10–15 % on naisia.

 

Osaston jäsenet toimivat palokunnasta saamansa koulutuksen mukaan joko palo- ja pelastushenkilöinä, ensivastehenkilöinä tai molempina. Hälytysosaston toiminta on aktiivista, ja esimerkiksi vuonna 2019 palo- ja pelastustehtäviä oli 142 kpl ja ensivastetehtäviä 75 kpl.

 

Ensimmäinen hälytysosaston yksikkö lähtee liikkeelle alle 5 minuuttia hälytyksestä. Ensivasteyksikkö tukee alueella toimivaa ambulanssia nopealla lähtövalmiudella sekä ensivastevälineistöllä, antaen nopean avun sitä tarvitsevalle. Käytössämme on nykyaikainen autokalusto sekä pelastuskäyttöön suunniteltua erikoiskalustoa esimerkiksi liikenneonnettomuuksiin.

 

Tule mukaan yleishyödylliseen harrastukseen – voit ottaa yhteyttä tai saapua suoraan harjoituksiin. Hälytysosasto harjoittelee kausiohjelman mukaisesti parittomien viikkojen keskiviikkoina kello 18 alkaen. Tarjoamme ilmaisen koulutuksen sekä varustuksen. Iälläsi, koulutuksellasi tai sukupuolellasi ei ole merkitystä, tarvitset vain innostuneen asenteen, mielenkiintoa pelastustehtäviin ja tervettä kokeilunhalua.

 

Hälytysosaston yhteyshenkilö

Perniön VPK

VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen 

 044 586 4112

hannes.aaltonen@pernionvpk.fi

Tukiosasto

Tukiosasto toimii hälytysosaston ja nuoriso-osaston tukena eri tilanteissa, ja sen toiminnassa on mukana noin 20 henkilöä.

 

Perniön VPK:n 1950-luvulta asti toiminut tukiosasto kokoontuu vähintään kerran kuussa kerhoiltaan. Tapaamisissa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja opiskellaan palokunta-asiaa. Jäsenet osallistuvat myös esimerkiksi muonitustehtäviin, lähimmäisapuun ja valistustoimintaan liittyville kursseille.

Tukiosaston toimintaan kuuluvat lisäksi erilaiset perinteiset tapahtumat, kuten kevättempaus paloasemalla myyjäisineen, paloautoajeluineen, sammutinhuoltoineen ja ruokatarjoiluineen. Osasto on yleensä mukana myös elokuussa järjestettävillä Laurin markkinoilla. Joulukadun avaustapahtumassa porisee tukiosaston soppatykki täynnä joulupuuroa, ja tapahtumista saaduilla tuotoilla rahoitetaan VPK:n toimintaa.

 

Perniön VPK:n tukiosasto toivottaa uudet tulijat tervetulleeksi monipuoliseen ja hauskaan toimintaansa. Jos toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä osastonjohtajaamme.

 

Tukiosaston yhteyshenkilö

Osastonjohtaja Teijo Troberg-Lilja

 040 758 8614

teijo.troberg-lilja@pernionvpk.fi

Veteraaniosasto

Veteraaniosastoomme kuuluvat yli 65-vuotiaat pitkän palokuntauran tehneet rautaiset asiantuntijat. He toimivat nuoremman väen neuvonantajina ja kouluttajina. Veteraanit kokoontuvat myös erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

 

Pitkän aikakauden brankkari on nähnyt monet tulet ja vedet. VPK-työn kokeneena osaajana hän on oikea ihminen levittämään oppejaan ja kokemuksiaan uusille tulijoille ja nuoremmalle polvelle. Veteraaniosasto antaakin tärkeän tuen palokuntatoiminnallemme.